7 tips voor een stralende huid in 2022

Amway geeft tips om je volgend jaar wel aan je huidverzorgingsresolutie te houden 

Voor velen van ons begint er weer een nieuwe ronde van goede voornemens. We gaan massaal meer sporten, gezonder eten of minder alcohol drinken zodat we er op ons best kunnen uitzien tegen het volgende jaar.  Maar hoe goed die voornemens ook bedoeld zijn, een kwart van ons geeft er na een paar weken al de brui aan. En toch hoeft het niet zo moeilijk te zijn. Amway deelt dit jaar 7 tips om je goede voornemens vol te houden, en er meteen een stralende huid aan over te houden.   

Bij de start van een nieuw jaar, kijken we vaak terug op het afgelopen jaar. Het was een jaar waarin we vaak gingen wandelen, maar even vaak take-out bestelden, te laat gingen slapen of een goed glas wijn dronken om onszelf te belonen voor die lange werkdag. Vaak geen ideale combinatie om je huid te laten stralen.  

Fast forward naar 2022 en een nieuw goed voornemen. In 2022 ga je aan de slag met een nieuwe huidverzorgingsroutine en zorg je voor een stralende look het hele jaar door. Maar hoe zorg je ervoor dat je dit jaar wel slaagt in je doel? Amway helpt je alvast op weg: 

1. Begin klein  

Meestal stellen we ons meteen grote doelen voor het nieuwe jaar. Maar de truc om te slagen is net kleine haalbare doelen opstellen. Bereik je ze dan al halverwege het jaar, kan je nog altijd je doel bijstellen. Wil je dit jaar werk maken van je huidverzorgingsroutine? Begin dan al met elke avond je gezicht goed te reinigen en bouw gestaag op tot je een hele routine hebt. 

2. Kies positieve doelstellingen 

In plaats van je te focussen op iets dat wegvalt, probeer je je dit jaar te focussen op iets positiefs. Denk dus niet aan hoe je vroeger zal moeten opstaan, maar denk aan de stralende huid die je er zal aan overhouden. Het is veel makkelijker om iets toe te voegen dan om een bepaald gedrag of patroon te stoppen. 

3. Beloon jezelf 

Misschien wel de belangrijkste regel van allemaal. Beloon jezelf als je het goed doet. Maak een tracker met belangrijke mijlpalen op. Elke keer je je doel bereikt mag je jezelf belonen. Zorg er wel voor dat het ding waarmee je jezelf beloont niet al het harde werk dat je hebt gedaan om je doelen te bereiken ongedaan zal maken. En wees niet te streng voor jezelf. Als je na een avondje stappen je make-up er vergeet af te halen, gooi dan niet meteen alles overboord. Start de dag erna gewoon opnieuw waar je ervoor gestopt was. 

4. Reinig je huid elke dag 

Een gezonde huid begint met de reiniging ervan. Was je gezicht elke avond om het vuil dat zich tijdens de dag heeft opgehoopt eraf te halen. Als je make-up draagt overdag, haal je die er eerst af met een milde reiniger zoals de Artistry Skin Nutrition™ cream make-up remover. Daarna was je je gezicht nog met lauwwarm water en kan je aan de slag met de rest van je routine. 

5. Hydrateren, altijd en overal 

Een must tijdens onze barre winters, maar ook zeker nuttig in alle andere seizoenen als je een droge, doffe of geïrriteerde huid wil vermijden. Gebruik bijvoorbeeld de Hydrating Gel Cream Artistry Skin Nutrition™ om je huid goed gehydrateerd te houden de hele winter lang. Probeer ook meer water te drinken in 2022. Zo houd je je hele lichaam gehydrateerd, en je huid profiteert mee. 

6. Go for green 

Je huid verdient het allerbeste. Ga dus voor producten met een hoog percentage aan natuurlijke en huidvriendelijke ingrediënten. De Artistry Skin Nutrition producten zijn gemaakt op basis van witte chia, een superfood dat de huid zichtbaar voedt en beschermt, en dat het bedrijf zelf verbouwt op hun eigen boerderijen. Zo doe je niet enkel je huid een plezier, maar ook de natuur. 

7. Slaap 

We spreken niet voor niets over een schoonheidsslaapje. Een goede nachtrust is essentieel voor een goede look. Tijdens onze slaap gaat ons lichaam in herstelmodus om onze huid, hersencellen en spieren te regenereren. Een goede nachtrust bevordert de elasticiteit en verbetert de teint van je huid. Te weinig slaap kan dan weer het huidverouderingsproces versnellen en rimpels doen toenemen.