Hoe u zich meer op uw gemak kunt voelen in uw keuken

Iedereen houdt van het idee aan te schuiven voor een heerlijke zelfgekookte maaltijd, maar met de drukke agenda’s van vandaag kan het moeilijker zijn dan ooit om tijd te vinden om er een in elkaar te zetten. Gelukkig is er hulp in de buurt. De beproefde adviezen in dit artikel zullen je helpen om in verrassend korte tijd gezonde maaltijden voor je gezin samen te stellen.

Als je altijd in de keuken staat te koken, investeer dan in een messenslijper. Daarmee zorg je ervoor dat je keukengerei altijd scherp is, zodat je de kwaliteit van je sneden kunt maximaliseren. Het is erg belangrijk om je keukengerei scherp te houden als je in de keuken kookt.

Tofu is een geweldige bron van eiwitten die vegetariërs moeten gebruiken om de voedingsstoffen binnen te krijgen die hun lichaam nodig heeft. Veel vegetariërs hebben een tekort aan eiwitten omdat ze geen vlees eten. Tofu kan op allerlei manieren bereid worden en neemt smaken goed op, zodat het als maaltijd of als snel tussendoortje opgediend kan worden.

Als je aardappelpuree maakt, doe ze dan na het afgieten terug in de pan, dek de pan goed af en laat ze ongeveer 5 minuten stomen. Zo kunnen de aardappelen uitdrogen en krijgen ze de perfecte textuur. Ook boter en room worden dan gemakkelijker opgenomen.

Als je een gerecht maakt waarbij je dunne reepjes vlees nodig hebt (fajitas, Chinees), vries je vlees dan ongeveer 20 minuten in voordat je het snijdt. Zo kun je het vlees heel gemakkelijk in dunne reepjes snijden. Je vindt dit misschien een beetje vreemd klinken, maar het werkt beslist.

Wil je je specerijen vers houden, bewaar ze dan op een gekoelde, comfortabele plaats tot je volgende maaltijd. Kruiden en specerijen die je boven het fornuis of in direct zonlicht bewaart, zullen hun smaak afbreken.

Keukenapparaat

Keukenapparaten zijn ontzettend veelzijdig, erg handig in de keuken en je kunt er alle kanten mee op. Denk bijvoorbeeld aan een broodbakmachine zodat je elke ochtend kunt genieten van vers brood, een tosti-ijzer voor een snelle en lekkere lunch, of een contactgrill waar je een overheerlijke biefstuk op bereidt. Bezoek de website van The Kitchenary Lab voor de meest onmisbare Keukenapparaten.

Haal het meeste uit je bakavonturen door de eieren en boter de avond tevoren op kamertemperatuur te laten komen. Dan hoef je niet meer de frustratie door te maken van het zacht worden van de boter tot de juiste consistentie. Warme eieren klop je ook tot een groter volume, waardoor de cake gelijkmatiger kan rijzen.

Als je een lekkere tonijnsteak wilt dichtschroeien, wil je dat goed doen! Maak een baste voor de tonijn die bestaat uit gember, koriander, sojasaus, peper, en zout. Doe olie in de pan en verhit die, terwijl je de vis aan elke kant een minuut braadt. Het midden van de vis moet nog roze zijn.

Om geld en tijd te besparen kun je overwegen een rund- of varkensgebraad in de slowcooker te doen. Dit zal de eerste avond een heerlijke maaltijd opleveren, en de restjes maken lekkere broodjes voor de rest van de week. Neem dit mee voor je lunch in plaats van vleeswaren, die vol conserveringsmiddelen zitten.

Probeer bouillon van tevoren te koken en in te vriezen. Het is altijd handig om kippen-, rund- of groentebouillon bij de hand te hebben als je groenten kookt of een snelle soep wilt maken. Het is ook gemakkelijker op deze manier, want het is minder rommel op de dag dat je je maaltijd nuttigt!

Zoals je gezien hebt, hoeft het bereiden van een heerlijke maaltijd voor je gezin niet te betekenen dat je urenlang in de keuken moet zwoegen. Er zijn een aantal recepten die je kunt gebruiken om in een handomdraai een heerlijke maaltijd in elkaar te flansen. Onthoud gewoon wat je in dit artikel geleerd hebt en weldra zal je gezin genieten van de vruchten van je arbeid.